Overblog Follow this blog
Edit post Administration Create my blog

Odata cumparat un aparat de aer conditionat acesta trebuie si montat

Posted on November 18 2012

Odata cumparat un aparat de aer conditionat acesta trebuie si montat

In operatiunea de instalare a aparatului de aer conditionat trebuie sa se tina cont de o serie de parametri in ceea ce priveste unitatea interna si unitatea externa. Privind unitatea interna aceasta se va pozitiona in partea superioara a magazinului cat mai aproape de tavan astfel incat fluxului de aer sa nu bata direct catre persoane dar nici sa nu fie blocat de obiecte care ar putea impedica buna dispersie a fluxului de aer.

Pentru fixarea unitati din extern se vor utiliza o serie de suporturi universale care fac ca operatiunea de montaj aer conditionat cat mai usoara si simpla. Si aici se va face atentie la fluxul de aer care trebuie eliminat cat mai simplu pentru a putea perminte o functionare cat mai corecta a acestuia, de asemenea se va tine cont si de pozitionatea relativa fata de soare in asa fel incat acestea sa nu bata direct in unitatea externa. Unitatea externa se pozitioneaza cat mai accesibil montarii si eventualelor interventii si cat mai aproape posibil de unitatea interna.

Materiale care intra in kitul de instalare a aparatului de aer conditionat:

teava cupru (gaz/lichid) izolata cu armaflex in limita a 3 metri liniari;

cablu electric de legatura intre unitatea interioara si cea exterioara;

furtun condens ignifug;

banda matisat si banda izolier pentru izolarea traseului frigorific;

o pereche de console vopsite electrostatic;

o perforare in zid (nu se perforeaza grinzi si bare de fier beton).

Panelul de mascare al traseului frigorific sau al cablului electric este acizitionabil numai la cerere si contra-cost.

Operatiunea de montaj aer conditionat de baza se refera doar la aparatele tip split de perete si nu presupune reparatii ulterioare, modificari sau alte materiale aditionale.

Fixarea aparatelor se realizeaza numai cu vidarea traseului frigorific folosind pompa de vid si manometrele pentru masurarea presiunii si temperaturii agentului frigorific de racire.

Accesorile pentru fixarea unitatii exterioare la inaltimi ce depasesc 4 m nu sunt incluse in montajul de baza, dar contra-cost in magazinele de specialitate se pot cumpara schela/scari pentru inaltimi de pana la 12m. Evident ca simpla cumparare a unui aparat de aer conditionat este numai prima etapa si cea mai simpla. Cea de a 2 etapa etapa este cea a instalari, si de multe ori poate fi un chin. De aceia puteti apela la oameni care se ocupa de montarea aparatelor de aer conditionat si puteti sa va bucurati in liniste de caldura oferita de acesta

Comment on this post