Overblog Follow this blog
Edit post Administration Create my blog

Cum sa alegi corect un aparat de aer conditionat

Posted on November 18 2012

Desi la prima vedere cumpararea si mai apoi instalarea unui aparat de aer conditionat pare o actiune obisnuita, oarecum asemanatoare cu aceea in care ati cumpara oricare alt aparat electrocasnic pentru bucatarie sau electronic audio video, trebuie sa stiti ca lucrurile nu pot fi privite chiar atat de simplist. Spre exemplu daca dupa cumpararea unui televizor de ultima generatie, singurele lucruri pe care le aveti de facut sunt despachetarea si pozitionarea sa in locul dorit, apoi conecatarea la sursa de energie electrica si cea de semnal video si totul este pregatit pentru vizionare, un sistem de climatizare va trebui instalat de o echipa de tehnicieni profesionisti prin respectarea unor cerinte stricte pe care producatorul aparatului le-a precizat.

Mai mult decat atat, dimensionarea corespunzatoare a unui aparat de aer conditionat se va putea realiza prin includerea in calculul de putere al compresorului acestuia, a catorva factori importanti pe care locatia unde va fi instalat ii prezinta. Cativa dintre acesti factori sunt: pozitionarea ferestrei si peretilor exteriori fata de radiatia calorica solara, numarul de persoane active in acea incapere, aparatura electronica functionala din incapere, gradul de termoizolare al peretilor si desigur suprafata totala a incaperii.

Spre exemplu daca toti factorii amintiti au fost luati in calcul, iar suprafata incaperii nu depaseste 35 de metri patrati, atunci se va putea comanda si instala un aparat de aer conditionat 12000 btu, care isi va face pe deplin datoria in cele mai caniculare zile ale verii.

Daca credeti ca nu detineti suficiente informatii sau nu sunteti siguri de corectitudinea anumitor criterii la care se refera alegerea corecta a puterii compresorului unui sistem de climatizare, atunci nu riscati si cereti fara niciun fel de retinere sfatul unui tehnician profesionist in domeniu, pentru a putea beneficia de un aport optim de racoare si chiar caldura oferit de acest aparat de aer conditionat.

Cum sa alegi corect un aparat de aer conditionat
Comment on this post